Kitap Ara

    Dördüncü Nesil Savaş

    Kategori: Hukuk-Siyaset-Uluslararası İlişkiler

    Sayfa: 320

    ISBN: 978-605-196-374-7

    Boyut: 13.5x21.5

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Abdullah Şengönül (Yazar)

    "Dördüncü Nesil Savaş" çeşitli vesilelerle kullanılan ama anlamı henüz tam olarak belirlenmemiş muğlak bir kavramdır. Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ile birlikte askeri, siyasi ve kamusal tartışmanın merkezine yerleşmiş olan bu kavram üzerinde yürüyen uluslararası tartışmalarda ABD'li ve Avrupalı yazarlar ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde henüz bu alana ilişkin çalışmaların sayısı çok sınırlıdır. Bu açıdan Dr. Abdullah Şengönül'ün bu eseri, kapsamı ve içeriği itibariyle bu boşluğu dolduracak niteliktedir. Akademik camiaya kazandırmış olduğu bu eser nedeniyle kendisini tebrik ederim. Bu eserin konuya ilgi duyan akademisyenlere ve özellikle de kamu politikasını belirleyen aktörlere fayda sağlayacağı kanaatiyle yeni çalışmalara vesile olmasını dilerim.
    Prof. Dr. Orhan Gökçe

    Bu Kitap, Ülkemizde dördüncü nesil savaşla ilgili özgün ve öncü nitelikte kapsamlı bir çalışmadır. Dünyada 21. yüzyılın güncel bir konusunu ele alan Kitabın, kaynak bir eser olacağına inanıyorum. Ciddi bir emek ve özverili bir gayret ortaya koyan saygıdeğer ve kıymetli Dr. Abdullah Şengönül'ü yürekten tebrik ediyorum.
    Doç. Dr. Ali Karagülmez

    Son yıllarda asker kökenli olmayan akademisyen ve araştırmacılar savaş ve güvenlik çalışmaları alanına ilgi duymaya başladılar. Bu ilgi eskiden askerlerin imtiyazlı alanı olarak bilinen bu alanda 'sivil kapasitenin' artması ve Türkiye'de özlediğimiz asker-sivil entegrasyonunu sağlayabilmesi açısından kritik önemde. Bu nedenle asker kökenli olmayan akademisyenlerin savaş ve güvenlik çalışmalarına dair literatür üretme çabaları her zaman ilgimi çekmiştir. Sayın Dr. Abdullah Şengönül'ün doktora tezinden uyarladığı bu kitap çalışması da Türkiye'de sivil akademisyenlerce savaş ve güvenlik çalışmaları alanında üretilen eserlerin kıymetli bir örneği olmaya aday. Sn. Şengönül'ün çalışması hem giderek Türkiye'de ilginin arttığı görülen savaş ve güvenlik çalışmaları alanında bir ders kitabı olma özelliğini korurken hem de bu alana ilgi duyanlar için çok önemli bir başucu kaynağı. Yazarın alanla ilgili hem Türkiye'deki hem de uluslararası literatüre de hakimiyeti ve incelediği konuları analitik bir şekilde tartışabilmesi kitabın önemli artılarından. İleride teorisine kafa yorduğu bu alanda sivil bir politika yapıcı olarak da görmeyi arzu ettiğimiz Sn. Şengönül'e bu güzel çalışmayı literatüre kazandırdığı için sonsuz teşekkürler. Umarım Sayın Yazar böylesine kaliteli üretime devam eder....
    Dr. Metin Gürcan

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi