Kitap Ara

    David Hare'in Oyunlarında Post-Truth Söylem

    Kategori: Tiyatro

    Sayfa: 144

    ISBN: 978-605-196-371-6

    Boyut: 13.5x21.5

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Mesut Günenç (Yazar)

    Bu kitap post-truth söylem çerçevesinde İngiliz Politik Tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından David Hare'in oyunlarına odaklanmaktadır.

    Eserde, antik dönemden postmodern döneme dek hakikat kavramı etimolojik olarak tartışılmakta, çeşitli filozof ve düşünürler tarafından tanımlanmaktadır. Post-truth söylemi merkeze alan bu çalışma, politik tiyatro, Neoliberalizm, post-truth tiyatro ve politika başlıkları ile yaşadığımız post-truth dönemi ilişkilendirilmektedir.

    Akıl yürütme ve sorgulama yerine, duygular, yalan haberler ve propagandalar ile hareket eden bireylerin yaşadığı çağı anlatan post-truth (hakikatin değersizleşmesi) söylem çerçevesinde bu çalışmada neoliberal tüketim ideolojisini, materyalizmi, sömürge politikasını, tüketim toplumunu ve yalan söyleyen politikacıları içeren David Hare oyunları analiz edilmektedir.

    Post-truth söylem ve dönem üzerine incelemeler yapılmakta fakat post-truth söylem ve tiyatro ilişkisi kapsamında ülkemizde oldukça az çalışma bulunmaktadır. Bu kapsamda kitabın Türkiye'deki sahne sanatları bölümlerine, tiyatro araştırmalarına katkı sağlayacağı, teorik anlamda faydalı olacağı düşünülmektedir.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi