Kitap Ara

    Değişen Türkiye'de Evlilik İlişkileri ve Aile Yapısı

    Kategori: Eğitim Bilim

    Sayfa: 112

    ISBN: 978-605-196-497-3

    Boyut: 13,5x21,5

    Kağıt: 1. Hamur

    Yazar: A. Muhsin Yılmazçoban (Yazar)

    Kitapta Türkiye'de evlilik ilişkileri ve aile yapısı Batı'nın aynı kaynaktan çıkma; modern, postmodern, toplumsal cinsiyetçilik ve feminizm kuram ve ideolojileri çerçevesinde incelenmiştir. Değişen Türkiye serisinin iki kitabında da ele alınan konular, üç yönüyle farklılık ve karşıtlıklara ayırarak bir değerlendirme yapılmıştır.

    İncelememizde ilk ayrım birimi olarak; Doğu ve Batı toplumlarının zihniyet ve kültür farkı ele alınmıştır. Doğu İslam ve Batı toplumlarının birbirine karşı zıtlık barındıran temel aile yapılarının farklılıkları da ikinci ayrımlaştırma birimidir. Üçüncü olarak geleneksel ve modern yapılardan kaynaklanmış olan; flört ve görücü usulü ilişki tarzları ayrıştırmasıdır.

    Bu farklılıklar aynı zamanda Batı'nın tutku; Doğu İslam'ının sevgi duygularının birbirine zıt mana ve anlam dünyalarını ortaya çıkartmıştır. Kitabın içeriğinde okuyucuları, değişen dünyanın Türkiye'sinde, farklı zihniyet, din, kültür ve duygu yapılarından başlayarak, davranış ve tutumlarla belirlenmiş zengin seyahatine davet ediyoruz. Değişen Türkiye serisinin ikinci kitabında, duygusal yapılaşma konusu da üç farklı ayrımlaştırma sistematiğiyle incelenmeye devam edilecektir.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi