Kitap Ara

    Özel Eğitim ve Çevrim İçi Sosyallik

    Kategori: İletişim Bilim

    Sayfa: 200

    ISBN: 978-605-196-524-6

    Boyut: 13.5x21.5

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Naif Kara (Yazar)

    İletişimin özel bir yeteneğe dönüştüğü modern zamanlarda, kişilerarası diyalog, mesafe ya da yakınlığın bağlamı, sosyolojik bir gündem teşkil edecek kadar akademik bir eksene oturmuş görünmektedir. Ekran deneyimlerinin internet teknolojisi ile yeni sanal bedenler edindiği, sosyal medya aracılığıyla öznelerin mekân tutamadığı yeni ve farklı bir toplumsallaşma türü ile karşı karşıyayız. Bu haliyle iletişimin yeni dijital yüzü, konuşma, biraraya gelme, dertleşme, sohbet etme ya da etkileşimde bulunma tarzlarını da kökünden değiştirmiş görünmektedir.

    Esasında toplumsallaşmanın bir türü olarak iletişim; eğitim, sağlık, siyaset, din ve kültür başlıkları başta olmak üzere hayatın bütün alanlarında düşüncenin önemli bir bileşenini teşkil etmektedir. Bu bileşene belki de en önemli katkıyı özel yetenekli insanlar sağlamaktadırlar.

    Doktora çalışması olarak yürütülen bu araştırmada özel yetenekli öğrencilerin iletişim becerilerinin dili, tarzı ve sosyalleşme biçimlerine katkısı değerlendirilmiş ve bu sayede entelektüel ilginin özel yetenekli çocuklar aracılığıyla eğitime odaklanması gerektiği vurgulanmıştır.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi