Kitap Ara

    KODLAMA ile MATEMATİK ÖĞRENİYORUM

    Kategori: Kaynak Kitap

    Sayfa: 113

    ISBN: 978-605-196-561-1

    Boyut: A4

    Kağıt: 1. Hamur

    Yazar: Yağmur SUBAKAN (Yazar), Ayşegül BÜYÜKKARCI (Yazar)

    Bu kitapta 21. yy becerilerinden olan kodlama ile matematiğin entegrasyonu sağlanarak çocuklar için eğlence ile matematik öğretimi bir araya getirilmiştir. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde kodlama eğitimine yer verilmiştir. İkinci bölümde ise matematiğin kodlama ile öğretimi gerçekleştirilmiştir. Kodlama eğitimi çocuklarda analitik düşünme becerileri, sistematik düşünebilme, yaratıcılık, problem çözme, üretebilme, matematik gibi daha birçok beceriyi kazandırır. Bunların yanında programlamanın temelini eğlenceli ve sağlam bir şekilde öğrenmek gelecekte sizlere yazılım dünyasının kapılarının açılması için ilk adım olabilir.
    Matematik dersinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (2018) tarafından hazırlanan ders kazanımları dikkate alına¬rak "üçgen, kare ve dikdörtgen" konusu 13 kazanıma bölünmüştür. Kodlama programlarından yaş seviyesine uy¬gunluğu, görsel, işitsel, eğlenceli ve kullanımı kolay bir arayüze sahip olması, aynı zamanda çevrimdışı da çalışabilmesi özelliği ile Scratch programı tercih edilmiştir. Matematik kazanımları Scratch programında algoritma haline getirilerek projeye dönüştürülmüştür. Projeleri yaparken matematiği de öğreneceğiniz, kazanımları keşfedeceğiniz eğlenceli bir yolculuk sizleri beklemektedir.
    Bu kitap ile değerli meslektaşlarımızın ve değerli öğrencilerimizin 21.yy becerile¬rinden olan kodlamayı sınıflarına taşımaları, derse entegre etmeleri ve ilgisi olan velilerin ise evde ya da iş yerlerinde internete ihtiyaç duymadan kolay¬lıkla kendilerinin ya da çocuklarının eğitimi için kullanmaları ile teknolojinin olumlu yönlerinden faydalanmalarına katkı sağlaması amaçlanmıştır.

    Dr. Ayşegül BÜYÜKKARCI & Yağmur SUBAKAN

    Satış linki; https://www.kitaparasi.com/index.php?route=product/product&product_id=3110

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi