Kitap Ara

    Çevre Etkenlerinin Kurumsal Stratejilere Etkisi Üzerine İnşaat Sektöründe Bir Araştırma

    Kategori: e-kitap (Ücretsiz)

    Sayfa: 270

    ISBN: 978-605-196-671-7

    Boyut: PDF 13,5x21,5

    Kağıt: 1. Hamur

    Yazar: Ayşe Durgun Kaygısız (Yazar), Hamza Kandemir (Yazar)


    Bu kitabın amacı; açık bir sistem olan işletmelerin uzak ve yakın çevre etkenlerinden ne derecede etkilendiği, bu etkilenme sonucunda hangi kurumsal stratejilere yöneldiğini ortaya koymaktır. İşletmeler hangi çevre etkeninin tehdit hangi çevre etkeninin fırsat olduğunu veya hangi çevre etkeninin işletme faaliyetlerine etki etmediğini bilmek ve bu duruma göre çevre etkenleri algısını geliştirmek durumundadır.

    Günümüzde, genellikle gelişmekte olan ülkelerde inşaat sektörü lokomotif sektör olarak değerlendirilmektedir. Kendisine bağlı 200'e yakın alt sektörü tetikleyici bir unsur olması, sektörün ülke ekonomisi için önemini ortaya koymaktadır. Ağustos 2014'te yayınlanan Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) verilerine göre Dünyanın en büyük 250 firmasından 42'sinin Türk firması olduğunu ifade etmektedir. Uluslararası pazarda kendine önemli bir yer edinen Türk firmalarının artan sayısının Türk ekonomisine sağlayacağı faydaları da göz önünde bulundurulduğunda bu alanda yapılan çalışmaların katkısı daha iyi anlaşılacaktır.

    Bu çalışmada, Türkiye'deki büyük ölçekli inşaat firmalarında çevre etkenlerinin hangi etki dereceleri ile hangi kurumsal stratejiyi etkilediği ikinci nesil veri analiz tekniği olan Yapısal Eşitlik Modeli aracılığı ile analiz edilmeye çalışılmıştır.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi