Kitap Ara

    Sosyal, Teknolojik ve Psikolojik Boyutlarıyla Dijital Kimlik

    Kategori: İletişim Bilim

    Sayfa: 175

    ISBN: 978-605-196-749-3

    Boyut: 13,5x21,5

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Sevgi Kavut (Yazar)

    Dijital kimlik, bireylerin evde, okulda, işyerinde, sokakta, tatilde kısacası bulundukları herhangi bir ortamda ve herhangi bir zamanda tüm işlemlerini tek bir tıkla yapabilmesine imkân sağlayan bir kimliktir. Dijital devlet, dijital dönüşüm, dijital gelecek hedefleri ile bağlantılı olarak tüm ülkelerde dijitalleşme ve dijital kimlik çalışmaları yaygınlaşmıştır.

    Bu kitapta, dijital kimlikler, bireylerin online benlik sunumu aracı olarak sosyal, iletişim psikolojisi, dijital beden dili, empati, ikna, kuşaklar ve kişilik ilişkisi ile psikolojik, etkili ve doğru stratejilerle kullanıldığında itibar göstergesi olması ile ekonomik, dijital ayak izi olarak bireylerin online varlığını kanıtlayan bir kimlik olması ile teknolojik olarak bütünsel bir yaklaşımla ele alınmıştır.

    Kitabın amacı, dijital kimlik kavramını ve dijital iletişim teknolojilerini farklı boyutlarıyla açıklamak, bireylerin dijital kimlik kullanımının sosyal, psikolojik, teknolojik ve ekonomik olarak yaşamlarını nasıl etkilediğini göstermektir.

    "İyi yönetilen bir dijital kimlik, toplum nezdinde kazanılmış güçlü bir itibar ve finansal yatırım aracıdır."
    Dr. Sevgi Kavut

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi