Kitap Ara

    Dış Ticarette Güncel Tartışmalar (Türkiye Üzerine Bir İnceleme)

    Kategori: Ekonomi,İşletme,Yönetim

    Sayfa: 208

    ISBN: 978-605-196-799-8

    Boyut: 16,5x24

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Oğuz Öcal (Editör), Volkan Han (Editör)

    Hiçbir ekonominin kendi kendine toplumun tüm ihtiyaçlarını karşılaması günümüz dünyasında mümkün gözükmemektedir. Bu durumda esas olan ihtiyaçların karşılıklı karşılanmasına yönelik ülke avantajlarının kullanılmasıdır. Ancak yurtiçi ticarete göre uluslararası ticaret çok daha karmaşık bir yapı olarak kendini göstermektedir. Bir malın üretiminden nihai tüketiciye ulaşana kadar olan sürecin her bir aşaması farklı bir bilim alanı olarak gelişim göstermektedir.

    Bu mecburiyetin yanında yüzyıllardır devam eden ülkeler arasındaki ticaretin serbest mi korumacı mı olması gerektiği tartışmalarının altında yatan teorik görüş serbest ticaret yanlıları için uluslararası uzmanlaşma ve iş bölümü ile kaynakların daha verimli kullanılacak olmasıdır. Üretimin artması ve üretilen malların ülkeler arasında serbest değişimi, ticaret yapan ülkelerin yararına olacağı savunulurken, korumacı dış ticaret politikalarında ülkelerin çok farklı beklentileri söz konusu olsa da özünde ülke refahından ziyade güvenliğinin asıl mesele olması baskın görüştür.

    Günümüz Dünyasının tek değişmeyen gerçeği değişime rağmen, küreselleşmede her yeni güne başka bir zirve ile başlayan Dünyanın ekonomik sorunları da ortak hale gelmektedir. Elinizdeki kitap, fakültelerin Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde Güncel Ekonomik Sorunlar, Dış Ticarette Güncel Konular, Uluslararası Ticarette Güncel Problemler vb. başlıklarla okutulan derslerinin bir dönemlik ders içeriği olabilecek şekilde hem Türkiye ekonomisi özelinde hem Küresel ekonominin ortak hale getirdiği sorunları hem ticaret, hem pazarlama hem de lojistik bağlamında 10 farklı bölüm ile ele almıştır.

    Her bir bölümü özel olarak belirlenen konulardan en güncel olanlarını kapsamaktadır. Öncelikle Türkiye ekonomisinin hem dış ticaret gelişimi hem son 40 yılı ile KOBİ'lerin uluslararası piyasalarda karşılaştığı engellerden, son endüstri devrimine, uluslararası ticaretteki pazarlama sorunlarından, E-ticaretteki gelişmelere, tedarik zinciri ve küresel ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine etkileri ele alınan konulardandır. Alana katkı yapması dileğiyle.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi