Kitap Ara

    Akıllı Kent - Türkiye'de Kentsel Hizmetlerin Sunumuna İlişkin Bir Model Önerisi

    Kategori: Araştırma İnceleme

    Sayfa: 272

    ISBN: 978-605-196-818-6

    Boyut: 16,5x24

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: M. Miraç Aslan (Yazar)

    Kentlerin artan nüfusu, genişleyen ölçeği, teknolojide yaşanan gelişim ve konjonktürel gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçlar, kentleri yeni çözüm arayışlarına yöneltmiştir. Bu noktada akıllı kent uygulamaları kentlerin sorun ve ihtiyaçları karşısında bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak üretmekte olduğu yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle kentler için bir çözüm ortağı haline gelmiştir. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında kent sistemlerinin ve üretilen çözümlerin teknolojiyle entegre bir formda olması, kaynakların azaldığı ve hizmetlerin sürekli-kesintisiz olarak sunulması gerektiği kentlerde önemli bir ihtiyacı oluşturmaktadır.

    Kent yönetimlerinin, akıllı kent ve uygulamalarına ilişkin süreçte mevcut durum analizlerini yaparak ve potansiyellerini belirleyerek adımlar atması, akıllı kent sürecine etkinlik kazandıracaktır.

    Bu kitabın, Türkiye'de kentsel hizmetlerin sunumuna ilişkin bir model önerisini içeren bir çalışmayı ele almış olmasına istinaden akıllı kent ve uygulamaları alanında yerel yönetimlerin başvuracağı önemli bir kaynak olacağı ve literatürde-uygulamada kent yönetimlerinin hizmet sunumuna ilişkin karar alma süreçlerinde önemli bir bilgi girdisini oluşturacağı öngörülmektedir.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi