Kitap Ara

    Rus Edebiyatında Neosentimentalizm

    Kategori: Edebiyat İnceleme

    Sayfa: 159

    ISBN: 978-625-396-011-7

    Boyut: 13,5x21,5

    Kağıt: 2. Hamur

    Yazar: Leyla Hacızade Pamuk (Yazar)

    Son dönem dünya edebiyatında yeni bir edebi eğilim olarak ortaya çıkan, fakat Çağdaş Rus edebiyatında kendine daha çok yer edinen Neosentimentalizm akımı kadın imgesine ağırlık verir ve kadının toplumdaki yerini irdeler. Rus kadını, tarihi gelişim içerisinde çeşitli zorlukları aşmış, kendini ifade etmeye çalışmıştır. Günümüzde ise önceki dönemlerde yaşadığı hayal kırıklıkları ve bastırdığı fırtınalara güncel sıkıntılarını ekler.

    Bu kitapta sadece Neosentimentalizm akımı değil, çağdaş Rus edebiyatı, tarihi süreci içerisinde kadın imgesinin Rus edebiyatındaki yeri, çağdaş Rus kadın yazarlar gibi kapsamlı konular da irdelenmektedir. Türkiye'de Rus edebiyat bilimi alanında oldukça yeni sayılabilecek bu konular incelenirken sadece teorik bir çalışma yapılmamış, aynı zamanda çağdaş Rus edebiyatından eser örnekleri de seçilerek kitabın yazarı tarafından çevrilmiş ve bu eserler üzerinde analizler yapılmıştır.

    Batı ve Rus edebiyatlarında olduğu kadar Türkiye'deki edebi çalışmalar arasında da bir ilk sayılabilecek olan bu araştırmayı yaparken kaynak ve analiz metinleri bulmada sıkıntı çekilmiş olsa da bu kitabın sonraki çalışmalara kolaylık sağlayacağı düşünülmektedir.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi